Ohessa muutama asia, jotka on hyvä pelaajan ja tukijoukkojen ottaa huomioon.

Ilmoittautuminen ja osallistuminen

Ilmoitetaan aina joukkueen ohjeen mukaan osallistumisesta ja poissaoloista.

Vaikka ei pääse mukaan, on joukkueen toimintaa suunnittelevien se hyvä tietää. Samoin jos on sovittu, että läsnäoloista ilmoitetaan, on tärkeää tietää kuinka monelle harjoitukset suunnitellaan. Tehoryhmä toiminnassa on yksikin poissaolo merkitsevä ja isoissa ikäluokissa pitää aina miettiä tehokkaat harjoitukset isolle porukalle ja huolehtia, että on tarpeeksi apuvalmentajia käytettävissä.

Toivomme seurassa, että pelaajat osallistuvat aktiivisesti tapahtumiin. Aktiivinen osallistuminen harjoituksiin ja peleihin on tärkeää taitojen kehittymiselle.

Harjoituksiin ei saa tulla, jos on sairas tai loukkaantunut.

Ollaan ajoissa

Toivomme, että jo pienestä pitäen tapahtumissa ollaan ajoissa paikalla. Näin lapsetkin oppivat olemaan täsmällisiä. On tärkeää, että valmentajilla on mahdollisuus aloittaa täsmällisesti ja käyttää harjoitusaika tehokkaasti.

Suosittelemme saapumaan paikalle harjoituksiin noin 5-10 minuuttia aikaisemmin kuin ohjelmaan on merkitty. Harjoitusten alkamisaikana tulee olla kentällä valmiina harjoittelemaan.

Peleihin kokoonnutaan joukkueen ohjeen mukaan, myös hyvissä ajoin. Tällöin tulee olla merkittynä aikana paikalla pelivarustuksessa valmiina lämmittelyyn.

Kunnioitetaan kaikkia toimijoita ja muita pelaajia olemalla ajoissa.

Lepo ja oikea ravinto

Vaikka ei olisi kyse kilpaurheilusta, on lastenkin harrastuksissa hyvä muistaa kokonaisvaltaisuus.

Alle kouluikäisen liikuntasuositus päivässä on kolme tuntia ja 7-18-vuotiaalla 1,5-2 tuntia päivässä. Joukkueharjoittelun ohessa hyvä huomioida, että liikunta koostuu tasaisesti kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta (joukkueharjoittelu).

On tärkeää huolehtia, että harjoittelun, päiväkodin/ koulun ja levon suhde on oikea. Lepo tärkeää lapsen kasvulle, mutta myös harrastuksissa palautumiselle, kehittymiselle ja keskittymiselle.

Oikea ravinto tukee harjoittelua ja kasvua lapsella. Monipuolinen, säännöllinen ja terveellinen ruoka on hyvä perusta. Ei aikuinenkaan jaksa harjoitella tyhjällä vatsalla. On myös hyvä ennakoida, että turnauksissa ja muissa tapahtumissa tulee pitkiä päiviä, jolloin pelaajien jaksaminen on koetuksella. Kaikilla tulisi olla mukana runsaat ja terveelliset eväät sekä muistaa nauttia tarpeeksi nesteitä. Mm. karkit, leivokset, grillimakkarat ja limut yms. eivät kuulu joukkueidemme pelaajien eväisiin. Päivän päätteeksi voi herkutella, mutta ei ennen pelejä tai pelien välissä.

Viestintä

Joukkueessa on aina paljon toimijoita mukana ja toiminta itsessään on aikamoinen palapeli. On ensisijaisen tärkeää se, että kukin seuraa myös oma-aloitteisesti ja aktiivisesti viestintää. Seuraa huolellisesti oikeat ajat, paikat ja peliryhmät! Seura ja joukkueen toimihenkilöt pyrkivät viestimään hyvin, mutta on tärkeää myös tarvittaessa ottaa itse selvää asioista.

Seuran viestintäkanavat ovat www.koips.fi sekä verkossa MyClub jäsenpalvelu. MyClubin kautta tulee seuran tiedotteet ja laskut. Lisäksi seura viestii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube).

Joukkueen sisäinen viestintä tapahtuu MyClubissa (tapahtumakalenteri, ilmoittautuminen tapahtumiin, sisäinen tiedotus sekä pelaajan tiedot) sekä joukkueiden WhatsApp-ryhmässä. (Yksityisviestinä asiat, jotka koskevat vain tiettyä pelaajaa.)

Lopettava pelaaja

On aina ikävää, jos joku lopettaa lajin parissa. Tähän voi olla hyvin erilaisia syitä ja seurassa arvostamme keskustelun avauksia esimerkiksi valmentajan tai joukkueenjohtajan kanssa jo ennaltaehkäisevästi, jos lopettamista pohditaan.

Jos päätös on tehty, on hyvä huomioida seuraavat asiat:

  • Ilmoita lopettamisesta oman joukkueenjohtajalle kirjallisesti (esim. sähköposti)
  • Jos pelaaja lopettaa, maksu menee kuukaudelta, jolloin ilmoitettu sekä ilmoitusta seuraavalta kuukaudelta. Pelaaja voi osallistua toimintaan normaalisti tänä aikana.
  • Avoimet laskut myClubissa tulee maksaa. Maksamattomat maksut siirtyvät suoraan Visman perittäväksi.
  • Jäsenmaksua ei palauteta lopettamisen yhteydessä.

Aina saa muutta mieltä. Meidän seuraan voi aina palata!