KoiPS on vuonna 1980 perustettu kasvattajaseura ja toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki ”vauvasta vaariin” eli koko perheelle. Nuorimmille on tarjolla kerhotoimintaa, ikäluokkajoukkueita alkaen viisi vuotiaista, erityisryhmä lapsille ja nuorille sekä aikuisten joukkueet miesten edustus Nelosessa, naisten edustus Nelosessa, miesten ja naisten  harrastejoukkueet ja Old Boys.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan jalkapallon pelaamisen Koivukylän Palloseurassa, ota yhteyttä suoraan joukkueen yhteyshenkilöön (joukkueenjohtaja). Joukkueet on jaettu ikäluokkajoukkueisiin pelaajien syntymävuoden mukaan.

Joukkue määräytyy pelaajan syntymävuoden mukaan:

  • poika syntynyt 2009 → joukkue P09
  • tyttö syntynyt 2011 → joukkue T11

Ikäluokkajoukkueet perustetaan samana vuonna kun ikäluokka täyttää viisi vuotta. Tätä nuoremmille on tarjolla kerhotoimintaa.

Hyvä tietää

Ennen ensimmäisiin harjoituksiin tuloa, ota yhteyttä oman ikäluokkasi joukkuejohtajaan. Yhteystiedot joukkueiden sivuilta ja tämän sivun lopusta.

Joukkueen toimintaan voi käydä tutustumassa yhden viikon ajan ilman sitoutumista.

Kun pelaaja päättää liittyä joukkueeseen, toimitetaan jäsenen tiedot joukkueenjohtajalle. Jäsenkortin voi toimittaa sähköisesti tai tulostaa ja viedä joukkueenjohtajalle: Jäsenrekisterikortti

Varusteet ja välineet
  • On toivottavaa, että jokaisella pelaajalla on oma pallo, mutta ensimmäisessä harjoituksessa voi käyttää myös joukkueen palloja. Omaan palloon tulee kirjoittaa selvästi oma nimi ja joukkue. Pallon koko vaihtelee ikäluokan mukaan, joten tarkista ikäluokkasi käyttämän pallon koko joukkueenjohtajalta tai valmentajalta.
  • Jalkapallon voi aloittaa joko sopivilla lenkkareilla, mutta jos harrastus jatkuu kokeilun jälkeen, jalkapalloon tarkoitetut kengät ovat oikea valinta. Jalkapallokenkä ei saa olla liian pieni eikä liian suuri, ns. kasvuvaraa ei saa olla. Tekonurmikentillä etenkin nuorimmilla on hyvä suosia turf-kenkiä.
  • Säärisuojat ovat pakolliset jokaisella pelaajalla. Vakuutus ei korvaa jalkavammoja, jotka ovat aiheutuneet ilman säärisuojuksia pelaavalla/ harjoittelevalla. Nykyaikaiset suojukset suojaavat myös arkoja nilkan luita ja nivelsiteitä. Hanki oikean kokoiset säärisuojat. Liian suuret suojat vaikeuttavat liikkumista ja pallonhallintaa.
  • Jalkapalloiluun tarkoitettuja pelisukkia on hyvä käyttää harjoituksissa.
  • Juomapullo on sekä ulko- että sisäharjoituksissa välttämätön. Pelaajien on hyvä alusta asti oppia juomaan nestettä (vettä) riittävästi, sekä ennen harjoituksia, harjoitusten aikana ja niiden jälkeenkin.
  • Joukkueet harjoittelevat läpi vuoden ulkona, talvikaudella myös sisällä.
  • Ulkona on hyvä ottaa huomioon sääolot pukeutumisessa.
  • Kesällä käytetään sään mukaan shortseja/ verryttelyhousuja sekä sinistä harjoittelu t-paitaa. Sisäharjoituksissa on shortsit, t-paita ja sisäpelikengät.
  • Pelaajat voivat itse hankkia seura-asuja ja muita varusteita suoraan Intersport Tammistosta. Lue lisää täältä.
  • Yhtenäinen asu harjoituksissa ja pelikenttien ulkopuolella on toivottavaa ja vahvistaa joukkueen yhteishenkeä. Vanhemmissa ikäluokissa on yleensä määritellyt treeniasut.
  • Joukkueet pelaavat peleissä Seuran virallisilla pelipaidoilla.
    • Aloittavan ikäluokan varustukseen kuuluu sininen pelipaita
    • Toisesta vuodesta lähtien myös valkoinen pelipaita hommattuna
U9 ja siitä nuoremmat painetaan etunimi treenipaitoihin ja pelipaitaan. Eli tänä vuonna 2015 syntyneet ja siitä nuoremmat.
U10 ja siitä vanhemmat painetaan sukunimi pelaajan halutessaan pelipaitaan ja treenipaitaan. Eli tänä vuonna 2014 syntyneet ja siitä vanhemmat.

Lisätietoja saat oman joukkueesi varustevastaavalta.

Pelipassi ja vakuutus

Seuran kautta lapsi on vakuutettu kokeilemaan harrastusta kahdesti. Tämän jälkeen tulee lapsella olla oma vakuutus.

Jokaisella pelaajalla tulee olla jalkapallotapaturmia kattava vakuutus.

Jos uudelle pelaajalle otetaan vakuutus lisenssin (pelipassin) yhteydessä, vakuutus ei välttämättä ole voimassa heti ensimmäisistä harjoituksista alkaen. Tällöin pelaaja osallistuu omalla vastuulla, jos joukkueenjohtaja yleensäkin sallii pelaajan ilman vakuutusta osallistua.

Jos pelaajalla on oma jalkapallotapaturmia kattava vakuutus, tulisi siitä toimittaa allekirjoitettu vakuutustodistus joukkueenjohtajalle ennen ensimmäisiä harjoituksia.

Peleihin pääsee vain pelaajat, joilla on voimassa oleva lisenssi (ja tietenkin vakuutus).

Pelaajalle otetaan seuran toimesta vakuutus, joka astuu voimaan, kun vanhemmat ovat maksaneet laskun ja tilitapahtuma on rekisteröitynyt Palloliiton järjestelmään.

Sama koskee mahdollista vakuutusta, joka otetaan lisenssin yhteydessä.

Kustannukset ja toimintamaksu

Joukkueen kuukausittaisen toimintamaksun suuruuden päättävät vanhemmat yhdessä vanhempainpalavereissa joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan tekemän varainkäyttösuunnitelman pohjalta.

Toimintamaksuun sisältyy:

  • kenttä- ja tilavuokrat
  • mahdolliset valmentaja- ja muut palkkiot
  • sarja- ja turnausmaksut

Erikseen laskutettavia maksuja ovat esimerkiksi:

  • pelipassit ja vakuutukset
  • seuran jäsen- ja kausimaksu
  • harjoitus ja pelivarusteet

Lisätietoa maksuista saat ikäluokkasi joukkueenjohtajalta.

Joukkueen toimijat

Vastuuvalmentaja suunnittelee ja toteuttaa, valmentajien avustuksella, harjoituksia ja ohjaa joukkuetta peleissä. Vastuuvalmentaja myös vastaa peluuttamisista ja joukkueiden nimeämisestä peleihin ja turnauksiin. Vastuuvalmentajan joukkueelle osoittaa seura.

Valmentajat toimivat vastuuvalmentajien apuna harjoituksissa ja peleissä. Valmentajat ovat yleensä joukkueen vanhempia.

Joukkueenjohtajan eli ”jojon” tehtävänä on mm. joukkueen ilmoittaminen sarjoihin sekä turnauksiin, toimintasuunnitelman ja varainkäyttösuunnitelman tekeminen yhdessä taloudenhoitajan kanssa. Joukkueenjohtaja valvoo, että kaikilla pelaajilla on sekä vakuutus- että lisenssiasiat asianmukaisesti hoidettu.

Taloudesta vastaa pääasiassa seuran talouspäällikkö.

Huoltajien tehtävänä on huolehtia joukkueesta harjoituksissa ja otteluissa. Huoltaja toimii valmentajan apuna, paikkailee pikkuhaavat, lohduttaa ja sitoo kengännauhoja. Huoltaja voi myös neuvoa pelaajia varusteasioissa. Huoltaja toimii joukkueen ea-henkilönä.

Varustevastaava hoitaa joukkueiden seura- ja peliasutilaukset.

Vanhemmilla on myös tärkeä rooli. Ilman vanhempien osallistumista jalkapalloseuran toimintaan, ei olisi seuraa eikä joukkueita. Vanhemmat kantavat valmentajan ohella vastuun pelaajien kannustamisesta joukkueharrastukseen ja urheiluun.

Toimihenkilöopas 2024

Joukkueiden yhteystiedot